The Visitors zijn terug van
“even weggeweest!”
Ze zijn weer aktief in een nieuwe samenstelling en continue bezig met het maken van fijne muziek uit de jaren
‘60, ‘70 en ‘80, met een heerlijk WestCoast tintje.

Dit is Ton van Dam. Komt (net als Ellen sinds kort) uit Middenmeer. Zanger en gitarist, met een passie voor Country Rock en vlijmscherpe vocalen. Ton verdeelt in de band de stemmen.
Wil eigenlijk altijd wel muziek maken, het liefst met een paar goede vrienden met een muzikaal hart. Heeft een grote liefde voor ballads en lovesongs.

Hier is Ellen van Dam. Komt (sinds kort) uit Middenmeer. Zangeres met een perfecte pitch en een heerlijk gevoel voor close harmony. Houdt van kleine en intieme nummers en gaat net zo makkelijk helemaal los als ze lekker mag rocken.
Speelt bij een aantal songs mooie solo’s op haar keyboard.

Hier is Trudy Sandbergen. Ook uit Middenmeer. Zangeres met een aanstekelijke lach, waardoor repetities meer dan gezellig zijn. Maakt een prachtig geluid, wat vooral als warm en vullend omschreven kan worden. Zingt de lage vrouwen- of hoge mannenstem. Of soms, in de close harmony, tegen alles en iedereen in. Ook solo zingend staat ze stevig in haar schoenen.

Hier is Joline Strikwerda. Komt uit Middenmeer, maar woont met Gerben in Wieringerwerf. Zangeres, zowel solo als in de close harmony. Pakt ook met liefde de drumstokjes en andere percussiespeeltjes op om de sound een klets meer body te geven. Is gek van Ilse de Lange, Anouk, You + Me.
Zal hierdoor ook wat moderner werk aan het repertoire van The Visitors gaan toevoegen.

Dit is Gerben Strikwerda, onze drummer. Bijzondere man. Zingt (als hij daar voor gevraagd wordt) de laagste noten.
Kan onvoorstelbaar snelle roffels uit zijn Cajon halen, maar speelt net zo makkelijk op een Roland Digitaal drumstel de sterren van de hemel. Heeft een van de natuur meegekregen gave om zo strak als een snaar te spelen, en waar nodig, een prachtige dynamiek in zijn spel te leggen.

Dit is Jan Sandbergen, onze bassist, onze nestor. Woonachtig in Middenmeer. Is al 50+ jaren actief in bands als solo gitarist en, de meeste jaren, als bassist. Zijn inbreng mag groot(s) genoemd worden: hij is een muzikaal genie. De manier waarop hij zijn snaren streelt en de prachtigste melodieŽn uit zijn
5-snarige bas weet te toveren zijn een zalfje voor de oren. Zingt in de band de hoogste noten.

Hier is Daniel Vollers. Komt uit Castricum. Doet het licht en zorgt ervoor dat de leden van de band goed te zien zijn.
Maar DaniŽl doet meer: hij tovert bij vrijwel elk nummer een andere sfeer op en rond het podium. Onnavolgbaar, professioneel en betoverend zijn begrippen die passen bij zijn creatieve bijdrage.

Hier is Nico. Komt uit Zuid-Scharwoude. Doet de techniek voor de band. Mixed de stemmen en instrumenten en houdt het volume op een vriendelijk niveau, zodat iedereen kan genieten van een prachtig palet van muzikale kleuren.

Foto impressie van de show in de
Cultuurschuur in Wieringerwerf op 28 april 2019

Webmid The Visitors logo

Even voorstellen!